• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведення Тижня охорони праці та відзначення Всесвітнього Дня охорони праці в закладі

Проведення Тижня охорони праці та відзначення Всесвітнього Дня охорони праці в закладі

2017-04-28

/Files/images/photodune-6018635-safety-l-600x600.jpg На виконання наказу начальника відділу освіти, молоді та спорту Компаніївської районної державної адміністрації від 03.04.2017 року №86 «Про відзначення Всесвітнього Дня охорони праці в закладах району», з метою контролю за станом охорони праці та відзначення у 2017 році Дня охорони праці в Україні, з 24.04 по 28.04.2017 року в закладі проведено Тиждень охорони праці під девізом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».
Травматизм на виробництві є важливою, але недостатньо усвідомленою проблемою нашого суспільства. Для України важливим завданням є налагодження системи широкого доступу до даних про стан охорони праці, виробничий травматизм і професійні захворювання на рівні регіонів, фондів соціального страхування та держави. Відкритість і доступність такої інформації значно підвищить ефективність використання даних та культуру профілактики й сприятиме створенню безпечних робочих місць. На цьому наголошено в Глобальній стратегії з безпеки та гігієни МОП / ILO-OSH 2003 Global Strategy on Occupational Safety and Health, яку Міжнародна організація праці ухвалила 2003 року.
В рамках проведення заходів щодо відзначення Всесвітнього дня охорони праці в закладі працівники були проінформовані про основні причини виникнення нещасних випадків: незадовільний стан виробничої і трудової дисципліни працівників і неналежний контроль з боку посадових осіб; незадовільний технічний стан засобів виробництва. Наголошено, що нормами нашого життя мають стати дотримання нормативно-правових актів з охорони праці, своєчасне виявлення й усунення недоліків, посилення відповідальності за стан охорони праці та порушення правил безпеки. Тільки таким чином можна уникнути численних нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві. Адже охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Саме тому важливо пам’ятати, що підвищення рівня культури охорони праці в суспільстві – це запорука збереження здоров’я та життя працівників. Не можна заощаджувати на створенні здорових і безпечних умов праці на підприємствах, установах і закладах освіти, потрібно опікуватись безпекою кожного працівника.
За результатами проведеної в рамках Тижня комплексної перевірки стану умов і охорони праці в структурних підрозділах закладу, слід відзначити, що приміщення, в основному, утримуються в належному стані відповідно до вимог нормативної документації з охорони праці та безпеки життєдіяльності.
Матеріали Тижня охорони праці систематизовано та зберігаються в шкільному методичному кабінеті.

Кiлькiсть переглядiв: 945

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Березень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031